Scandal sexual la şcoală: Profesoară de engleză bătută de către soţia directorului, Constantin Anișoara, mama escrocului Constantin Marian-Cristinel

Autor: Mihai Sava, www.realitateamedia.ro
Data: 10 octombrie, 2014

O întâmplare care s-a petrecut zilele trecute în faţa unei şcoli dintr-o comună apropiată municipiului Piatra-Neamţ face deliciul elevilor şi calcelariilor, în condiţiile în care povestea conţine şi trimiteri la pornirile „nărăvaşe“ ale unui director ce ar fi vrut să se bucure de „atenţiile“ unei profesoare de engleză pe care o are în subordine. Conform victimei, avansurile au început în urmă cu un an jumătate şi au culminat, în după-amiaza de 6 octombrie, cu o păruială între soţia directorului şi profesoara de engleză, incident desfăşurat în faţa şcolii, sub privirile câtorva zeci de şcolari. Bătaia ar fi fost pornită de soţia directorului, care e profesoară într-o altă comună din apropiere şi care ar fi intrat în depresie după ce a aflat că bărbatul îi face „ochi dulci“ profei de engleză. Întregul tămbălău s-a concretizat în două plângeri, una pentru lovire, depusă la Parchet, iar alta trimisă conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Antoneta

Doamna S. Antoneta este profesoară de engleză, titulară, la Şcoala Gimnazială „I. Gr. Teodorescu“ Ruseni, din comuna Borleşti. Ea este căsătorită. Soţul ei este înalt, gras, a luat-o din dragoste, şi acum este foarte supărat. Amândoi sunt foarte supăraţi. De ce este supărată doamna S. Antoneta? Doamna S. Antoneta este supărată pentru că, luni după-amiază, a fost bătută de Constantin Anișoara. Constantin Anișoara este tot profesoară, dar şi soţia directorului şcolii la care predă S. Antoneta. Directorul se numeşte Constantin Cristinel-Veniamin.

Într-o zi frumoasă de toamnă, doamna S. Antoneta şi soţul ei sosesc în Piatra-Neamţ să vorbească cu un ziarist. Ea spune că, în mai 2013, i-a zis Anişoarei că Cristinel-Veniamin îi face curte, deşi este măritată. Şi el este căsătorit. Nu este frumos să te dai la femeia celui de lângă tine. Doamna S. Antoneta spune şi alte lucruri despre domnul director, care nu sunt frumoase: „Propuneri de a face sex în cabinetul de sport, în biroul de contabilitate, de a-l însoţi în inspecţiile ce le avea de efectuat ca metodist al ISJ, întâlniri în biroul său sub diverse pretexte, cum ar fi lucrul la diverse situaţii sau «proiecte educative»“.

Educaţia este foarte importantă, de aceea doamna S. Antoneta a refuzat toate invitaţiile domnului director: „Îmi trimitea mesaje prin care îmi aducea complimente şi îmi dădea de înţeles că vrea să avem o relaţie amoroasă. Nerăspunzându-i la avansuri, a încercat să se apropie de soţul meu, sub pretextul reparării calculatorului personal; astfel, se informa în legătură cu ziua când mergeam la Piatra-Neamţ şi îi cerea soţului meu să treacă pe la dumnealui, pentru a rezolva defecţiunile calculatorului. Aşa am ajuns să le trecem pragul casei de trei ori, după care am primit şi vizita acestora, în două rânduri. De fiecare dată mă sorbea din priviri şi chiar a îndrăznit să mă atingă pe fese, într-un moment de neatenţie al soţiei lui“.

Soţia lui Constantin Cristinel-Veniamin s-a căsătorit tot din dragoste şi îl iubeşte pe acesta. Iubirea este un lucru important, la fel ca educaţia. Dragostea este frumoasă. Mai puţin frumos este ce s-a întâmplat în continuare: „Au urmat mesaje de dragoste, ba chiar îmi trimitea filmuleţe porno în care-şi exprima dorinţa de a încerca cu mine tot felul de orgii sexuale. De asemenea, mi-a propus să mergem la un curs la Iaşi, sau în altă parte, pentru a putea să consumăm momentele intime. Acest lucru i l-am mărturisit şi soţiei dânsului care, din luna mai, nu încetează să-mi aducă cuvinte jignitoare, în faţa colegilor profesori şi învăţători. Un astfel de comportament este inadmisibil din partea unui cadru didactic, mai ales că toate spusele ei nu sunt adevărate, toate acestea contribuind la prejudicierea propiei mele imagini“, spune S. Antoneta, după ce a luat bătaie. Bă-ta-ie.

constantin-anisoara

Constantin Anișoara în tinereţe (iulie, 2012), alături de cea care i-a dat viaţa. Sursa: https://www.facebook.com/ani.constantin.7

Bătaia

Şcoala Gimnazială Ruseni are ca motto un citat al regelui Ferdinand I. Acesta este următorul: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa“. Spiritele în această şcoală sunt foarte aprinse de când doamna S. Antoneta s-a certat cu soţia Constantin Cristinel-Veniamin.

Zidurile acestei şcoli nu au ţinut cearta în interior, iar luni după-amiază s-au întâmplat următoarele: „Eram în maşina cu care mă deplasez către domiciliu, însoţită de un coleg al meu, când am fost opriţi de soţia domnului director, care este profesoară pentru învăţământul primar. Ea a deschis portiera cu brutalitate şi a început să mă lovească cu telefonul mobil în cap, să mă tragă de păr, să-mi scoată cerceii, să mă lovească cu pumnii în stomac, ajungând să mă tragă din maşină şi să-mi trântească geanta jos. Aceste fapte grave au fost însoţite de injurii şi cuvinte licenţioase, rostite în prezenţa elevilor care tocmai ieşeau de la şcoală şi se îndreptau spre casă. Acest incident nu a fost singurul care s-a petrecut în ziua respectivă, mai sus-numita agresându-mă verbal şi în dimineaţa aceleiaşi zile, în timp ce se afla în parcarea din faţa şcolii, însoţită de fiul ei, Constantin Marian-Cristinel, care, la rândul său, mi-a adresat cuvinte jignitoare pe care nu-mi permit să le reproduc“, a povestit doamna S. Antoneta.

constantin-marian-cristinel

Constantin Marian-Cristinel în pregătire pentru Campionatul Naţional de Culturism, categoria +100 kg – iulie, 2002. Sursa: https://www.facebook.com/NighsTerrorKennel

Ea a fost investigată patru ore de doctori, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde s-a văzut că avea răni şi, pentru leziunile suferite a primit o hârtie oficială. Aceasta este un certificat medico-legal care atestă că are nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Certificatul a ajuns la Poliţie. Poliţiştii au fost şi ei elevi şi au avut doamne învăţătoare şi profesoare. Ele nu se băteau. De aceea, doamna S. Antoneta o ceartă pe doamna Constantin Anișoara: „Consider că un astfel de comportament nu este demn de un cadru didactic respectabil, ce are în subordine un colectiv de elevi, pe care trebuie să-l formeze ca viitori oameni ai societăţii. Astfel de întâmplări nu-şi au locul într-o societate civilizată, în care se presupune că nu ar trebui să ne temem pentru siguranţa noastră“.

constantin-cristinel-veniamin

Constantin Cristinel-Veniamin, în formă maximă, 2012. Sursa: https://www.facebook.com/constantin.cris.7

Varianta directorului

Spiritul didactic este foarte înrădăcinat în familia directorului Constantin Cristinel-Veniamin. El are un băiat care este tot profesor, la şcoala unde predă şi Anişoara, iar un altul – student. Au fost bine educaţi şi nu le-a lipsit nimic, chiar dacă părinţii lor sunt înglodaţi în datorii pe la bănci. Le-a plăcut cartea, şi de aceea au ajuns oameni bine văzuţi (doar unul dintre ei e, din când în când, urmărit penal: https://factsdontcareaboutyourfeelings.wordpress.com/?s=constantin). Când aude de spusele doamnei S. Antoneta, directorul Constantin Cristinel-Veniamin se înverşunează. El ştie că toate aceste rele i se trag de la cineva care i-ar vrea funcţia. Iniţial, la telefon, neagă orice implicare a soţiei în vreo bătaie, sau trimiterea de SMS-uri. Ulterior, revine transmiţând sec: „Nu doresc să amestec şcoala în conflicte personale. Dânşii, dacă au ceva de reclamat, pot să o facă, în civil sau în penal, uzând de toate căile legale. Vor fi făcute cercetări şi se va stabili“.

Cercetările sunt foarte importante, iar de acestea se ocupă tot felul de specialişti. Ei au şefi care, la rândul lor, au un şef mai mare.

Rugămintea către Stan şi răspunsul acestuia

Profesorii au, la rândul lor, un şef. Acesta se numeşte director. Directorul are şi el un şef. Acesta este Stan Viorel, inspector gene-ral al judeţului. Când profesorii nu se înţeleg între ei, se duc la şeful cel mare.

Aşa a făcut şi doamna S. Antoneta: „Domnule inspector, accept să fiu sancţionată dacă nu îmi fac treaba, dar nu accept să fiu călcată în picioare pe nedrept. Eu ştiu cât am muncit în această şcoală, şi colegii ştiu, însă nimeni nu intervine pentru nimeni. Domnul director are un princi-piu foarte bine înrădăcinat: «Cine nu este cu mine, este împotriva mea!», aşa că lumea, de teamă, se abţine de la orice comentariu. Mai mult, vine cu minciuni în faţa colegilor, încercând să-mi denigreze imaginea. Nu m-am adresat până acum dumneavoastră din următoarele considerente: domnul director susţine că sunteţi foarte buni prieteni, că împărţiţi banii încasaţi din acordarea gradaţiilor de merit (respectiv 600 de euro), că vă întâlniţi cu diverse ocazii, că vă oferă diverse recompense şi că sunteţi de aceeaşi culoare politică. Am recurs la această plângere din cauza traumatismelor fizice şi psihice pricinuite de aceşti oameni, care continuă în a mă stresa şi ameninţa. Prin urmare, simt că siguranţa mea este pusă în pericol şi îmi este teamă să mai merg la serviciu. Vin cu rugămintea de a analiza cu atenţie cele relatate şi am toată încrederea că sunteţi un om care îşi doreşte linişte şi calitate în sistemul educativ din judeţ“, se încheie solicitarea profesoarei de engleză.

Şeful ISJ are ochelari şi vorbeşte înfundat. El seamănă cu fratele preşedintelui Băsescu, are mustaţă, şi ana-lizează toate plângerile pe care le primeşte. Domnul Stan zice că nu ţine cu nimeni şi vrea să facă educaţia frumoasă, aşa cum este bine. El ştie întâmplarea de la Ruseni şi spune: „Am pe masă o reclamaţie în acest sens, dar eu, dacă aş fi ziarist, nu m-aş băga, pentru că e vorba de chestiuni de familie. Voi declanşa o anchetă, pentru că e o reclamaţie scrisă, voi trimite un inspector în teritoriu, care va analiza situaţia şi, în funcţie de cele constatate, vom decide ce măsuri trebuie luate şi împotriva cui, dacă avem împotriva cui… A fost un eveniment petrecut în afara şcolii, nu a implicat unitatea de învăţământ, chiar dacă este vorba despre două cadre didactice. Sigur, s-a mânjit imaginea şcolii… Cât despre reclamaţia că aş împărţi banii cu directorul şi aş fi prieten, că-l protejez politic, vă daţi seama…“.

Noi trebuie să ne dăm seama şi să preţuim educaţia!

Sursa/articol integral: http://realitateamedia.ro/scandal-sexual-la-scoala-profesoara-de-engleza-batuta-de-sotia-directorului/

Advertisements